Hírek,  Tanároknak,  Verseny

XIV. Budapesti Furulyaverseny – 2021. online

Nevezési határidő: 2021. április 30.

Nevezni a lap alján lehet (a 2. oldalon)!

A Magyar Furulyás Alapítvány 2021-ben online rendezi meg a XIV. Budapesti Furulyaversenyt. A versenyre budapesti zeneiskolák növendékei nevezhetnek videofelvétellel 2021. április 5-től április 30-ig a weboldalon keresztül. A beküldött felvételeket szakmai zsűri értékeli. Az eredményhirdetés várható időpontja: 2021. május 17.

A verseny célja, hogy a hagyományos, háromévenként megrendezett verseny a jelenlegi járványügyi helyzet mellett is bemutatkozási és szereplési lehetőséget adjon a növendékeknek, egyúttal szakmai értékeléssel támogassa a zenei tanulmányokat.

Szóló kategóriában lehet indulni az online versenyen, kamara kategória a járványügyi helyzet miatt idén nem valósítható meg.

A verseny korcsoportjai:

  1. korcsoport: 2012. június 1. után született növendékek
  2. korcsoport: 2010. június 1. és 2012. május 31. között született növendékek
  3. korcsoport: 2008. június 1. és 2010. május 31. között született növendékek
  4. korcsoport: 2005. június 1. és 2008. május 31. között született növendékek
  5. korcsoport: 2005. május 31. előtt született növendékek.

A felső korhatár 2021. április 30-ig be nem töltött 22 év.

A verseny anyaga:

Kötelező mű nincs, legalább két különböző karakterű, stílusú szóló, vagy kíséretes művel lehet nevezni. A versenyen kizárólag barokk fogású hangszerrel lehet indulni.

Műsoridő:

  1. korcsoport: maximum 5 perc
  2. korcsoport: maximum 6 perc
  3. korcsoport: maximum 7 perc
  4. korcsoport: maximum 8 perc
  5. korcsoport: maximum 10 perc

A felvételek elkészítése:

A videofelvételek készülhetnek iskolai vagy otthoni körülmények között is. A felvételt úgy kell elkészíteni, hogy a versenyző feje, hangszere és keze jól látható legyen. Törekedjünk a lehető legjobb hangminőség elérésére, miközben kerüljük az indokolatlanul nagy fájlméretet. A felvételekben vágás, utómunka nem megengedett, a műsort egy fájlban kell rögzíteni. Több tétel esetén a tételeket – szükség esetén – fel lehet külön venni és utólag egy fájlba összevágni, de tételen belül nem lehetséges vágás. A versenyző alkalomhoz méltó, színpadképes öltözékben szerepeljen.

Az elkészült videofelvételt fel kell tölteni Google Drive vagy Youtube felületre, nem nyilvános linken keresztüli megosztás beállítással. A videofelvételnek a verseny lezárásáig, tehát május 17-ig elérhetőnek kell lennie! (Amennyiben a fájl nem érhető el, úgy a versenyző kiesik a versenyből.) A fájlt kérjük, hogy a versenyző_neve_korcsoport módon nevezzék el, pl: Furulyas_Palko_IV

A nevezés:

Nevezési díj nincs, a verseny minden budapesti zeneiskolás növendék számára nyitott és ingyenes. Nevezéseket a weboldalon keresztül lehet küldeni április 5. és 30. között. Itt kell majd elküldeni a feltöltött (és megosztott) videófájl linkjét. A megosztás módja:

Google Drive: a feltöltött fájl linken keresztüli megosztása („a link birtokában bárki megtekintheti” beállítással)

vagy

Youtube: nem nyilvános videóként feltöltve és linken keresztül megosztva

A beküldött felvételek zárt rendszerben kerülnek kiértékelésre, tehát nem kerülnek ki a nyilvánosság számára. A legjobb helyezést elért versenyzők produkcióit a verseny lezárultával közzétesszük, amennyiben a szülő (vagy a nagykorú versenyző) hozzájáruló nyilatkozatot tesz.

Sikeres felkészülést kívánunk!

Nevezés küldéséhez lapozzon a 2. oldalra!

Oldalak: 1 2