furulya.hu

Könyv, kotta, CD ajánló

Furulyával kapcsolatos, elsősorban magyar nyelvű és új kiadású szakirodalmak, kották és hangzóanyagok.

Nagy Anikó Johanna: Csillagfürt

...avagy hogyan gyógyuljunk ki a lustaságbetegségből. Meseregény és furulyaiskola. 48 oldalas kottafüzet melléklettel! Ízelítő oldalak itt, kapható a könyvesboltokban, valamint megrendelhető a kiadótól.

Berg Judit és Kállay Gábor ajánlásával.

 

Székely Judit: Első altfurulyakottám

Jelen kiadvány az Első furulyakottám című gyűjtemény altfurulyára átírt változata, mely első sorban azoknak ajánlott, akik altfurulyával kezdik a furulyatanulást. Hasznos lehet azonban azoknak is, akik a szopránfurulyán való játék elsajátítása után ismerkednek az altfurulyával. Ilyen esetben, mivel a két furulya között lényeges technikai eltérés nincs, a fő gondot a hangok olvasása jelenti. Ennek gyakorlására is segítséget nyújthat e gyűjtemény. Mintaoldalakat itt talál, a kotta 1600 Ft+postaköltség áron megrendelhető az elsofurulyakottam[kukac]gmail.com címen, vagy átvehető a gödöllői Frédéric Chopin Zeneiskolában személyesen.

 

Székely Judit: Első furulyakottám

A gyűjtemény a barokk fogású c-szopránfurulya tanulásának első lépéseihez nyújt segítséget. A javarészt magyar gyermek- és népdalokból álló 331 darabos gyűjteményből mintaoldalakat itt talál, a kotta 1500 Ft-ért megrendelhető az elsofurulyakottam[kukac]gmail.com címen (+500 Ft postaköltség), vagy átvehető a gödöllői Frédéric Chopin Zeneiskolában személyesen.

 

Lachegyi Imre: 77 előadási darab szopránfurulyára (oboára, hegedűre, fuvolára)

Különböző stílusú és nehézségi szintű zongorakíséretes darabok gyűjteménye szopránfurulyára. A kotta megrendelhető (továbbá a nagyobb kottaboltokban is kapható): www.lachegyiimre.hu

 

Bali János: Bevezetés az avantgárdba

A kiadvány a kortárs zene iránti érdeklődés felkeltését, a hagyományostól eltérő zenei és zenélési formákkal, hangzásokkal való személyes kapcsolat megteremtését segíti az erre legfogékonyabb korosztálynál, az általános iskolás gyermekeknél. Kapható a zeneműboltokban, vagy online az Editio Musica Budapest oldalán.

 

Bali János: A barokk díszítés iskolája furulyára

A gyűjtemény a késő reneszánsztól a korai illetve az érett barokk különféle nemzeti stílusain át egészen a rokokóig terjedő időszak repertoárjából válogatva mutatja be a korabeli díszítéstechnikát. Kapható a zeneműboltokban, vagy online az Editio Musica Budapest oldalán.

 

Bali János: A furulya

Bali János 2007-ben megjelent könyve, minden, amit a furulyáról tudni lehet és tudni érdemes. Kapható a zeneműboltokban, vagy online az Editio Musica Budapest oldalán.

 

Reneszánsz táncok

Kovács Gábor társastánc-kötetének zenei anyaga (Garabonciás Alapítvány, Budapest, 2010) a Musica Historica Együttes előadásában.

 

Walter van Hauwe: A korszerű furulyaiskola

Bertha János fordításában olvasható Walter van Hauwe módszertani iskolája. Bővebb információk és megrendelés.

 

Quirinus Consort - Galantes et Amusantes

Quirinus Consort (Szombathely): Galantes et Amusantes

A lemezen G. Ph. Telemann, J.-M. Leclair, M. Blavet, valamint L.-G. Guillemain művei hallhatók Prehoffer Gábor (furulya), Kalló Zsolt (hegedű), Krommer Lúcia (viola da gamba), Pálkövi Ágnes (viola da gamba), Kónya István (archlute) és Spányi Miklós (csembaló) előadásában.

Megrendelhető a www.rzm.hu oldalon.

 

© 2005-2020 furulya.hu