furulya.hu

Iskoláknak, tanároknak

Szakmai hírek, események, programok zeneiskolák és furulyatanárok számára

Budapesti zene- és művészeti iskolák szakmai programjai

A Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége fővárosi pedagógiai szakmai szolgáltatásának programjai.

2013-2014 tanév

"Együtt muzsikálunk" tanár-diák kamarazenei találkozó

Idén is megszervezzük a VI. "Együtt muzsikálunk" tanár-diák furulyás kamarazenei találkozót, 2014. május 31-én a Szabolcsi Bence Zeneiskolában (Budapest V. Vármegye u. 9.)

Rendezvényünk célja, hogy aktív részvételre ösztönözze a tanárokat a növendékekkel való közös muzsikálásra, kamarazenélésre.
Az összejövetel alkalmat ad szakmai tapasztalatcserére, továbbképzésre, kottabemutatóra és kottavásárra is, a produkciókat zsűri értékeli.

Részvételi feltételek:
A találkozón Budapest és Pest megye zeneiskoláiban furulyát tanító tanárok és növendékeik vehetnek részt. A jelentkezés határideje: 2014. április 30.

A találkozón a résztvevő tanároknak furulyán kell játszani! Egy együttesben legalább két furulyásnak kell szerepelni szólamkettőzés nélkül, de más hangszeresek is csatlakozhatnak. Egy tanár egy kamaracsoporttal jelentkezhet (amennyiben több iskolában tanít, iskolánként egy kamaracsoporttal), melyben több tanár is közreműködhet, de a tanárok nem lehetnek többen, mint a növendékek. A maximális játékidő: 7 perc.

2014. május 31, szombat, Szabolcsi Bence Zeneiskola (Budapest, V. kerület, Vármegye utca 9.)

Jelentkezés a találkozóra.

 

V. Regionális Furulyaverseny Fertődön

A korábbi versenyeket folytatva az Esterházy Pál Alapítvány és a J. Haydn Alapfokú Művészeti Iskola a 2013-2014. tanévben is megrendezi a blockflöte (furulya) tanszakon tanulók számára a Regionális Furulyaversenyt 2014. május 7-én, szerdán, a fertődi Esterházy-kastélyban.

Jelentkezési határidő: 2014. március 10.

További információk, versenykiírás és jelentkezési lap itt található.

 

Furulya szaktanácsadók

Stadler Vilmos, Bánfi Balázs

Szaktanácsadó meghívható vizsgára, meghallgatásra, konzultációra (javasolt például tehetséggondozás, vagy pedagógiai problémák esetében). Amennyiben szaktanácsadót szeretne meghívni, jelezze iskolája vezetőjének.

 

Hírlevél

  • Hírlevél
    Iskolák és tanárok is feliratkozhatnak a furulyás hírlevélre, így biztosan értesülnek minden furulyás eseményről.

Archívum

 

© 2005-2014 furulya.hu