furulya.hu

Iskoláknak, tanároknak

Szakmai hírek, események, programok zeneiskolák és furulyatanárok számára

Furulya duó verseny és találkozó Georg Philipp Telemann halálának 250. évfordulója alkalmából

2017. május 20-án, szombaton Telemann halálának 250. évfordulója alkalmából furulyaduó verseny és találkozó kerül megrendezésre Miskolcon, a Zenepalotában. Részletek és jelentkezés itt.

 

VIII. Regionális Furulyaverseny - Fertőd

VIII. Regionális Furulyaverseny a fertődi J. Haydn Zeneiskola rendezésében 2017. május 3-án a fertődi Esterházy-kastélyban. Bővebb információ, versenykiírás és jelentkezési lap a zeneiskola honlapján érhető el.

 

VII. "Együtt muzsikálunk" tanár-diák kamarazenei találkozó

2017. május 6, szombat
Szabolcsi Bence Zeneiskola (1052 Budapest, Vármegye utca 9.)

Az "Együtt muzsikálunk" tanár-diák kamarazenei találkozó célja, hogy aktív részvétellel ösztönözze a tanárokat a növendékekkel való közös muzsikálásra, kamarazenélésre, továbbá találkozója legyen a furulyát tanító kollégáknak, mely alkalmas a szakmai tapasztalatcserére, továbbképzésre, ezért a találkozón szakmai zsűri értékeli a produkciókat.

Részvételi feltételek:
A találkozón Budapest és Pest megye zeneiskoláiban furulyát tanító tanárok és növendékeik vehetnek részt. A találkozón a résztvevő tanároknak furulyán kell közreműködni a kamaracsoportban. Egy kamaracsoportban legalább két furulyával kell részt venni, szólamkettőzés nélkül, de egyéb hangszerek is szerepelhetnek a kamaracsoportokban. Egy tanár egy kamaracsoporttal jelentkezhet (több iskolában tanító kollégák iskolánként egy kamaracsoporttal jelentkezhetnek). Több tanár is alkothat közösen egy kamaracsoportot, de a furulyával közreműködő tanárok száma nem lehet több a furulyán résztvevő növendékek számánál. A maximális játékidő: 7 perc.

Jelentkezni itt lehet április 9-ig.

 

Hírlevél

  • Hírlevél
    Iskolák és tanárok is feliratkozhatnak a furulyás hírlevélre, így biztosan értesülnek minden furulyás eseményről.

Archívum

 

© 2005-2017 furulya.hu