furulya.hu

Első furulyás szakmai nap Debrecenben

2010. március 16.

2010. március 16-án került első ízben megrendezésre Debrecenben az első Furulyás Szakmai Nap, melyen részt vettek a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Intézet és a Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei, Széplaki Zoltán főtárgytanár, és Albertné Zelenák Zsuzsa korrepetítor; valamint a nyíregyházi Zeneművészeti Szakközépiskola tanulói, Kerek Gábor tanár úr kísértetében. A házigazdák a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar hallgatói, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei, valamint Viha Levente és Kovács Zita voltak.

Az egynapos rendezvény folyamán lehetőség nyílt egymás játékának meghallgatására, szakmai tapasztalatok kicserélésére, darabok, vélemények megismerésére. Ritkán nyílik lehetőség furulyával nagyobb kamaracsoportban való játékra, egy mind a körülbelül 25 furulyást foglalkoztató kétkórusos reneszánsz kamaramű keretében azonban ezt is kipróbálhatták a furulyás növendékek. Szeretnénk ezzel a rendezvénnyel hagyományt teremteni, hogy minden évben megrendezésre kerülhessen ez az esemény.

Az idei Szakmai Nap megszervezésért köszönettel tartozunk Tóth József tanár úrnak, a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskola, AMI intézményegység-vezetőjének, valamint a Simonffy Emil Zeneiskolának, hogy otthont adott rendezvényünknek, valamint Kovács Zitának a szervezésért.

 

© 2005-2019 furulya.hu